Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мінреінтеграції надало роз'яснення щодо актуалізації формування переліку територій

3 червня 2023 - 11:30

За ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відбулась нарада щодо застосування постанови КМУ №469. До обговорення долучився перший заступник голови ЗОДА Геннадій Тімченко та керівниця апарату ЗОДА Зінаїда Бойко, а також представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

У травні Урядом прийнято постанову, яка стосується сфери нотаріату, державної реєстрації та функціонування державних електронних інформаційних ресурсів в умовах воєнного стану. Зміни стосуються абзацу третього пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2022 року № 1364 «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією», який викладено у новій редакції: “до територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, включаються території можливих бойових дій, території активних бойових дій та території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси”.

Окрім цього, додаток до Постанови №1364 також викладено у новій редакції та додано до розділу І новий пункт “території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси”.

Перелік територій, який затверджується Мінреінтеграції передбачає оновлення не рідше ніж двічі на місяць.

У свою чергу при подальшому визначенні територій активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси враховуються чинний наказ Головнокомандувача ЗСУ, який оновлюється щомісяця.

Запорізька облдержадміністрація опрацьовуватиме надалі пропозиції змін статусу територій, де активно ведуться бойові дії та одночасно надаються послуги, спільно з районними адміністраціями та громадами. Органи місцевого самоврядування мають визначитись з можливістю надання послуг на територіях, адже крім технічного доступу до реєстрів саме місцева влада має організувати не тільки робоче місце працівника, а, найголовніше, створити безпечні умови отримання таких послуг громадянами з урахуванням поточної воєнної ситуації.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також