Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада посилює контроль за доступом до укриттів

3 червня 2023 - 14:30

Під головуванням керівника Запорізької ОВА Юрія Малашка відбулося позачергове засідання регіональної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

  • Події у столиці та в інших населених пунктах України змушують повертатися до питання готовності до укриття населення та  доступності сховищ. Весь фонд захисних споруд цивільного захисту на території Запорізької області має бути 100% вільнодоступним, - акцентував Юрій Малашко.

За дорученням Президента України у Запорізькій області спільно з територіальними підрозділами Головного управління ДСНС України у Запорізькій області та Головного управління Національної поліції у Запорізькій області  проводиться  повна ревізія всіх захисних споруд.

За підсумками засідання комісією прийнято рішення невідкладно забезпечити вільний, безперешкодний та цілодобовий доступ усіх мешканців області до сховищ, протирадіаційних укриттів, споруд подвійного призначення, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів, розташованих у зоні житлової забудови населених пунктів Запорізької області.

Наразі триває оперативне комісійне обстеження об'єктів  захисних споруд цивільного захисту на вільній території області та роз’яснювальна робота з власниками щодо порядку допуску населення. Крім цього, опрацьовується питання притягнення до відповідальності балансоутримувачів захисних споруд, якi не забезпечують виконання цієї норми.

Очільник ОВА наголосив, що  керівники територіальних громад та представники установ, підприємств і організацій, в управлінні яких перебувають об'єкти фонду захисних споруд несуть персональну відповідальність за убезпечення жителів Запорізької області.

Обласна державна адміністрація закликає громадян повідомляти про проблемні ситуації, що стосуються безперешкодного доступу населення до укриттів для населення на гарячу телефонну лінію 0 800 503 508


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств