Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голоси дітей: в обласному центрі вшанували пам'ять безневинних жертв російської агресії

4 червня 2023 - 17:30

З початку повномасштабного вторгнення на територію України офіційно відомо про загибель 484 безневинних дітей, 992 - поранено, зниклими безвісти вважаються 393 дитини, а депортованими - понад 19,5 тисяч. І це тільки орієнтовні дані, адже у кількох регіонах України і зараз тривають інтенсивні бойові дії, а частина територій тимчасово окупована. Встановити точну кількість загиблих та поранених малих янголят наразі  неможливо. У Запорізькій області від цинічних ворожих обстрілів загинули 24 дитини. Юні українці сьогодні змушені фактично виборювати собі право на життя. 

У Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії обласний центр долучився до Всеукраїнської акції “Голоси дітей”, започаткованої Першою леді Оленою Зеленською минулоріч. Очільник ЗОВА Юрій Малашко долучився до вшанування скорботної дати та загиблої малечі. Так, в одному з дитячих закладів сьогодні калатали дзвоники у пам'ять про безневинних дітей, чий сміх ми ніколи не почуємо. 

  • Серце болить, бо в цій страшній війні страждають наші діти. Молю Бога, щоб наші янголята оберігали дітей, які тут і живі, а наше завдання - зробити все можливе, аби вони більше не страждали та зростали в безпеці та мирі. Співчуття родинам, які втратили своїх діточок. Світ почує голоси невинних українських дітей, бо ми - дорослі - не зупинимося  й помстимося за кожну зламану долю! - зазначив Юрій Малашко. 

Діти прийшли у цей світ, щоб зробити його кращим, а натомість стали жертвами кривавих вбивць на українській землі. Ще стільки імен скалічених рашистами душ залишаються невідомими: вбиті, закатовані, викрадені. Але час допоможе нам показати істину, повернути примусово вивезених.  

Як символ пам’яті про материнську любов до невинних діточок, працівники дитячого закладу висадили чорнобривці на місце Запорізької області на зеленій мапі України. Ця квітка стала одним із символів українського народу, який уособлює дитинство, рідну матір і батька, рідну оселю.

 


Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу