Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Журналісти - важливі: в обласному центрі відзначили представників ЗМІ

5 червня 2023 - 10:10

Напередодні професійного свята начальник ЗОВА Юрій Малашко вручив нагороди тим, хто продовжує працювати та висвітлювати жахи війни, які приніс в Україну ворог - журналістів. На жаль, війна щодня приносить на нашу землю болючі і гіркі втрати,  в тому числі і серед  працівників засобів масової інформації, тому захід розпочали з хвилини мовчання за загиблими. 18 березня 2022 року Запорізька область втратила щирого патріота та майстра своєї справи Олега Якуніна, який з перших днів повномасштабного вторгнення пішов на захист нашої батьківщини на фронт.

  • Благословення тим, хто працює, особливо на передовій. Ви - ті герої, які разом зі Збройними силами України, тільки одні зі зброєю, а інші  словом, робите свою справу і наближаєте нашу перемогу. Миру та здоров'я, особливо вашим рідним, які турбуються і хвилюються за вас кожної миті. Обіцяю багато інформаційних приводів для цікавої роботи. А зараз мусимо вистояти, перемогти і нічого не забути, - наголосив Юрій Малашко.

Захід, організований Запорізьким осередком Національної спілки журналістів України,  присвятили загиблим на фронті журналістам та тим, хто захищає Україну в лавах Збройних Сил та Нацгвардії України, журналістам-волонтерам. Всі вони роблять свою справу з ризиком для життя, висвітлюють події на лінії вогню, героїзм наших воїнів, волонтерів, життя прифронтових громад, фіксують злочини російських загарбників та всенародний спротив ворогу. Саме вони тримають інформаційний фронт на підконтрольних Україні територіях, доносять правду про війну, чинять інформаційний спротив ворожій пропаганді.

Так, за вагомий особистий внесок у розвиток журналістики та інформаційної сфери, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність нагородили запорізьких журналістів відзнаками Президента України - медалями «За оборону України», медалями «За розвиток Запорізького краю» та грамотами ОДА.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії