Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За матеріалами СБУ підозру повідомлено очільницям «міністерства  праці та соціальної політики» у тимчасово окупованому Мелітополі

6 червня 2023 - 11:00

Служба безпеки України задокументувала злочинну діяльність двох «соціальних» керівниць на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя. За результатами слідчих дій повідомлено про підозру так званим «міністру праці та соціальної політики» та її заступниці.

Обидві зловмисниці є мешканками Мелітополя, які з початком широкомасштабного вторгнення підтримали російських загарбників та пішли з ними на співпрацю. Колишня білітерка льодового палацу Мелітополя, була призначена на посаду «міністра» за особистої протекції батька гауляйтера частини Запорізької області - Балицького.

На цій «посаді» вона виконувала завдання кремля щодо переналаштування соціальної сфери регіону під стандарти країни-агресора.

Маючи доступ до відповідної інформації, за її наказом були сформовані списки проукраїнські налаштованих мешканців Мелітопольського району.  У них були вказані учасники АТО/ООС, військовослужбовці, співробітники правоохоронних органів. У подальшому ці матеріали вона особисто передала до «правоохоронних органів» окупаційної влади. Також, виконуючі завдання окупаційної влади жінка організувала низку агітаційних заходів, на яких особисто переконувала місцевих мешканців у тому, що росія тут назавжди та закликала до підтримки та всілякої допомоги окупаційним військам. 

Її заступниця, колишня начальник відділу виплат Управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради, з перших днів окупації регіону виправдовувала повномасштабне вторгнення в Україну військ рф та пішла на співпрацю з окупаційною владою. Вона виконує усі накази кремлівського режиму, щодо примусової паспортизації місцевого населення. Мешканці, які  не мають російського паспорту, за її вказівкою, позбавляються права на соціальну підтримку. 

Слідчі СБУ повідомили обом зрадницям про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Наразі обидві зловмисниці переховуються на тимчасово окупованій території півдня України.

Однак, СБУ знає про місця їх перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

 

За матеріалами Служби безпеки України

Читайте також

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.