Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За матеріалами СБУ до 15 років позбавлення волі засуджено бойовика «ДНР», який проводив розвідку позицій ЗСУ для організації наступу на Запоріжжя

16 червня 2023 - 11:30

За матеріалами СБУ заочно засуджено бойовика терористичної організації «днр», який у складі окупаційних угруповань рф захоплював східні та південні регіони України.

На початку червня 2022  року його взяли в полон військовослужбовці ЗСУ під час бойового зіткнення на  межі Запорізької області.

Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна заочно.

За даними слідства, засудженим є мешканець Донецької області, який ще у 2020 році приєднався до так званої «народної міліції днр». Перебуваючи у званні лейтенанта на «посаді» командира взводу,  брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України, на території міста Маріуполь а в подальшому на Запорізькому напрямку.

У червні 2022 року його направили в район с. Полтавка, Пологівського району для облаштування вогневих позицій та ведення розвідки, але під час проведення першого виходу на  позиції ЗСУ його групу було знищено, а його  взято у полон.

Наприкінці 2022 року на виконання рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими його було передано російській стороні в рамках обміну військовополоненими.

На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки в ході розслідування, суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.
СБУ попереджає про невідворотність покарання за злочини проти державної безпеки України.

Заходи щодо документування та розслідування його злочинів проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

 

За матеріалами Служби безпеки України

Читайте також

У Запоріжжі поліцейські затримали ділка, який допомагав чоловікам призовного віку уникнути мобілізації

«Єдиний шлях гарантувати безпеку українського енергетичного сектору – протиповітряна оборона»: міжнародні партнери націлені на посилення допомоги в відбудові енергетики

«Я мрію про перемогу!»: юний художник з аутизмом надихає запоріжців своїми картинами

«Дуже важливо бути впевненим у своєму побратимі», – доведено на досвіді протитанкіста Кирила Синенка

В Запоріжжі до кінця року відновлять роботу Школи вищої спортивної майстерності

Конкурс «Я тебе чую»: старшокласники можуть підтримати однолітків, що перебувають в окупації

Популяризація читання: оголошено конкурс культурно-мистецьких проєктів

За матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засуджено резидента російської розвідки, яка намагалась створити агентурну мережу на території Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 404 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 845-го дня війни.

Запорізька область готується до зими: Іван Федоров домовився про фінансування укриттів у школах та надання генераторів для критичної інфраструктури