Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Злагодження спеціальних служб перевірять командно-штабними навчаннями

24 червня 2023 - 14:50

За координаційної участі Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Крука, першого заступника Міністра енергетики Юрія Власенка та президента ДП "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна відбулось позачергове розширене засідання регіональної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Враховуючи постійний ядерний шантаж з боку російських військ та для перевірки злагодженості дій спеціальних служб члени регіональної комісії обговорили заходи реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації на окупованій ЗАЕС. 

Під час засідання комісії обговорили актуалізацію Плану дій у разі загрози виникнення або виникнення радіаційної аварії на ВП "Запорізька АЕС" в умовах військової агресії рф проти України, коригування якого проводиться на постійній основі виходячи з оперативної обстановки на території області у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України. 

Члени регіональної комісії ТЕБ та НС прийняли рішення організувати проведення двоетапних командно-штабних тренувань територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту. Тренування включатимуть відпрацювання теоретичної частини  та практичних заходів й спільних дій з максимально наближеними до реальних умов надзвичайної ситуації. На визначених локаціях будуть максимально залучені сили та засоби відповідних служб з урахуванням умов діючого воєнного стану.

Про проведення тренування населення буде повідомлено додатково, аби заходи відпрацювання аварійної готовності та реагування не турбували місцевих жителів та не створювали додаткових незручностей.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів