Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький край працює над відновленням житлового фонду та розширенням покриття українським ефірним сигналом телерадіомовлення

7 серпня 2023 - 13:40

Під головуванням очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів, а також головами РВА та військових адміністрацій населених пунктів, на якій обговорили актуальні питання щодо функціонування регіону після деокупації.

Першочергово розглянули перебіг обробки заяв в межах електронної публічної послуги «єВідновлення». Так, в Запорізькій області продовжують приймати заявки на компенсацію для відновлення пошкодженого житла. На сьогодні вже відповідними комісіями погоджено 80 заяв на компенсацію для відновлення пошкодженого житла на суму  3,850 млн грн.

Як зазначають в Департаменті житлово-комунального господарства та капітального будівництва ОДА, щоденно від ворожих ударів руйнувань зазнають об'єкти житлового фонду, критичної та соціальної інфраструктури. Для післявоєнної відбудови Запорізького краю, на території регіону діє державна програма “єВідновлення”, за якою власники квартир та приватних будинків можуть отримувати компенсацію за пошкоджене майно. Отримані кошти власники можна використати лише на проведення будівельних робіт.

Крім цього, директор Департаменту культури та інформаційної політики Владислав Мороко розповів про проміжні підсумки роботи щодо забезпечення повного охоплення території Запорізької області покриттям українським ефірним сигналом телевізійного та радіомовлення,  а також унеможливлення російського сигналу в регіоні.

Нагадуємо, що в тестовому режимі запрацювала цифрова багатоканальна телемережа MX-7. Завдяки тому, що розбудовою нової телемережі займається виключно держава, національний інформаційний простір якісно захищений. Для мешканців Запорізької  області доступно дев’ять українських каналів. 

Крім того, обласна влада працює над залученням нових мовників та підвищенням потужностей сигналу, що дозволяє розширити покриття не тільки до прифронтових територій, але й охопити українським сигналом тимчасово окуповані населені пункти. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни