Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітній процес в Запорізькій області відбуватиметься в онлайн або змішаному форматі

11 серпня 2023 - 16:40

Про підготовку закладів освіти до початку нового 2023-2024 навчального року говорили на спільному брифінгу очільника ЗОВА Юрія Малашка та директорки Департаменту освіти і науки ЗОДА Людмили Бухаріної в офіційному Медіацентрі при ОДА.

Так, з міркувань безпеки в Запорізькій області освітній процес відбуватиметься в онлайн або змішаному форматі. Рішення буде ухвалюватись облдержадміністрацією спільно за участю засновників закладів загальної середньої освіти. Як зазначила Людмила Бухаріна, враховуватимуться також думки батьків, студентів та педагогічного колективу.

  • Пріоритетними для обласної влади є завдання надати здобувачам доступ до якісної та безпечної освіти та захистити всіх учасників процесу. Через військову ситуацію та безпосередню близькість до лінії фронту, на жаль, не маємо змоги проводити очне навчання. Віримо у Збройні сили України, які просуваються по лінії фронту та роблять все, аби дітлахи якомога швидше повернулись за парти. Вони – головна складова нашого безпекового середовища, - наголосив очільник ЗОВА. 

В регіоні продовжуються перевірки відповідності навчальних закладів всім вимогам ДСНС та МОН. Крім цього Департамент освіти і науки Запорізької ОДА категоризував школи та дитсадки у відповідності до стану захисних споруд. З 192 шкіл, які знаходяться на підконтрольних Україні територіях області укриття повністю готові до експлуатації в 48 закладах, ще 69 закладів мають рекомендовані укриття, з незначними зауваженнями, що будуть усунуті до 1 вересня. Проте, складніша ситуація у дитсадках, 85 зі 141 – взагалі не мають споруд цивільного захисту. Тривають роботи з облаштування укриттів 29 об'єктів, - це заклади загальної середньої освіти, з них 20 – фінансуються державною субвенцією на умовах співфінансування з місцевих бюджетів, а 9 за кошти виключно  місцевого бюджету.

Станом на зараз лише 12 закладів Запорізької області, що відповідають вимогам безпекового середовища, планують реалізовувати освітній процес в змішаному форматі. Як зазначив Юрій Малашко, остаточне рішення буде прийнято в кінці серпня після завершення перевірок, але впродовж року за погодженням сторін формат навчання в окремих установах можна буде переглянути.



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області