Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За матеріалами СБУ до 15 років позбавлення волі засуджено  відомого пропагандиста «руського миру» володимира рогова

16 серпня 2023 - 14:30

За матеріалами Служби безпеки до 15 років позбавлення волі засуджено «рупора» російської пропаганди рогова. Він  ще у 2014 році добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. З початком активної фази війни він вирішив «підняти ставки» та з новою силою почав поширювати фейки про хід так званої «сво» та суспільно-політичної ситуації в Україні.

З початком окупації південних регіонів Запорізької області рогов оголосив себе членом «главного совета военно-гражданской администрации» маріонеточних структур Запорізької області. Вторгнення російських військ в Україну, прихильник «політики путіна»,  сприйняв як шанс реалізувати власні амбіції та активізував свою діяльність.

Прибувши з pосії до Мелітополя він направив свої зусилля на розповсюдженя брехливих прокремлівських наративів. На власному Telegram–каналі він критикував чинну українську владу, схвалював проведення так званої «спецоперації» в Україні, підтримував російських «асвабадителей» і дії  бойовиків «днр/лнр».  Також колаборант  дискредитував органи влади і  Збройні Сили України та закликав своїх дописувачів допомагати військам «визволителів» врятувати український народ від «бандерівців» та «нацистів».

Крім того за завданням спецслужб рф він вербував місцевих мешканців, які володіють, мають доступ або можуть отримати відомості щодо місць дислокації збройних формувань України, військової техніки і зброї на Запоріжжі.  

Також він вів активну «волонтерську» діяльність з допомоги окупантам. Через власний Telegram–канал Рогов оголосив про цільовий збір коштів для придбання та передачі засобів візуальної розвідки представникам держави-агресора. На зібрані гроші, переважно російських дописувачів, він придбав та передав представникам збройних формувань держави-агресора кілька  одиниць  безпілотних літальних апаратів. 

На підставі зібраних доказів суд визнав винним зрадника у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору у формі добровільного збору та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора) Кримінального кодексу.

Викриття зрадника здійснювались за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

 

За матеріалами Служби безпеки України 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері