Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Перший навчальний семестр в Запоріжжі та області розпочнеться в онлайн-форматі”

28 серпня 2023 - 19:35

Про початок освітнього процесу в дистанційному форматі говорили під час спільного брифінгу голови ЗОВА Юрія Малашка та директорки Департаменту освіти і науки Людмили Бухаріної в офіційному Медіацентрі при ОДА.

Попри те, що 61 % закладів освіти в Запорізькій області мають найпростіші укриття, на сьогодні безпекова ситуація не дозволяє розпочати змішану форму навчання. Саме тому прийнято рішення, з 1 вересня освітній процес буде здійснюватись в дистанційному форматі. Як зазначив Юрій Малашко, у разі покращення воєнної обстановки рішення буде переглядатися.

  • Деякі ракети долітають до нас за 40 секунд. За цей час діти не зможуть дістатися укриттів. Саме тому, перший семестр в Запоріжжі та області розпочнеться в онлайн-форматі. Наразі працюємо над тим, щоб облаштувати якісні укриття та продовжуємо тримати контакт з усіма учасниками освітнього процесу. Подальший процес буде залежати від безпекової ситуації в регіоні, - наголосив очільник ОВА.

Директорка Департаменту освіти і науки ОДА Людмила Бухаріна розповіла, що в тісній координації з центральними та місцевими органами виконавчої влади триває облаштування безпекового середовища. Зокрема, в Запорізькій області реалізується проєкт “Моя фортеця” та найближчим часом розпочнеться проєкт “Моя маленька фортеця”. Посадовиця нагадала, що продовжуються роботи з оснащення об'єктів цивільного захисту в 29 закладах загальної середньої освіти. З них 20 – фінансуються державною субвенцією на умовах співфінансування з місцевих бюджетів, а 9 – за кошти виключно місцевого бюджету.

Як зазначила Людмила Бухаріна, пріоритетне завдання влади – забезпечити рівний доступ здобувачів до якісного дистанційного навчання в умовах війни. Для цього співробітники Департаменту освіти і науки ЗОДА разом з партнерами передають учасникам процесу необхідне технічне обладнання. Зокрема ноутбуки та планшети вже отримали понад 2 тисячі учнів та 8,5 тисяч вчителів регіону. Протягом тижня очікуються гаджети для задоволення освітніх потреб ще 4 громад області, що знаходяться в зоні ведення активних бойових дій.

Крім цього в Запоріжжі продовжують функціонувати заклади вищої освіти державної форми власності, які було релоковано з тимчасово окупованих територій ще у 2022 році. Так, на базі Запорізького національного університету працюють Бердянський педагогічний та Таврійський агротехнологічний університети, а на базі Хортицької національної академії – Мелітопольський педагогічний університет.

 

 

 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області