Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Правоохоронці та органи влади вживають додаткові заходи для забезпечення належного захисту цивільного населення

29 серпня 2023 - 19:50

Очільник Запорізької ОВА долучився до координаційної наради керівників правоохоронних органів регіону, де обговорили стан протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з незаконним відчуженням, використанням не за призначенням, утриманням в неналежному стані об’єктів фонду споруд цивільного захисту, привласненням та нецільовим використанням призначених на їх утримання коштів, неправомірними діями посадових осіб тощо.

Так, за вимогами чинного законодавства в умовах воєнного стану всі укриття з фонду захисних споруд цивільного захисту Запорізької області повинні бути приведені до ладу для їх цільового використання. Сьогодні на території області обліковується 351 споруда цивільного захисту, з них 256 сховищ та 95 протирадіаційних укриттів.

  • За дорученням Президента України з 3 по 6 червня проведено оперативні обстеження укриттів - на сьогодні прийнято рішення про їх продовження. Частина з них виявилась зачиненою, тому користуючись нагодою звертаюсь до правоохоронних органів, щодо правового впливу на балансоутримувачів, які несуть відповідальність за їх стан та доступність. Вже зараз триває розслідування кримінальних проваджень щодо порушення чинного законодавства. Разом маємо довести, що держава здатна захистити своїх громадян, - наголосив Юрій Малашко.

За півтора року повномасштабного вторгнення “повітряна тривога” на території регіону оголошувалась понад 2 500 разів, а її загальна тривалість склала приблизно 90 діб. Як зазначив керівник Запорізької обласної прокуратури, ворог здійснив майже 8 500 ударів по об'єктах цивільної інфраструктури. За фактами цих атак розпочато кримінальні провадження.

  • Кожний ракетний чи артилерійський обстріл - це не просто потенційна загроза, а й відібрані життя та здоров'я людей, що опинилися в зоні ураження. Безпекова ситуація вимагає від всіх суб'єктів влади вжити додаткові узгоджені заходи щодо забезпечення належного захисту цивільного населення. Спільними зусиллями маємо зробити усе можливе аби мешканці нашого регіону почували себе у безпеці, - наголосив Сергій Спільник.

Так, протягом 2023 року співробітниками УСР в Запорізькій області ДСР НП України спільно з фахівцями ДСНС здійснено перевірку 76 найпростіших укриттів розташованих в закладах освіти на предмет їх доступності, укомплектованості, проведення поточних ремонтів тощо. За результатами складено відповідні акти обстеження. Цьогоріч відкрито чотири кримінальних провадження за фактом зловживання і розкрадання бюджетних коштів виділених на ремонт укриттів, п’ять осіб отримали повідомлення про підозру. 

Крім цього, на постійній основі здійснюється аналіз процедур закупівель з метою перевірки достовірності даних, поданих учасниками пропозицій. По завершенню розроблено спільні заходи, спрямовані на забезпечення належної реалізації прав громадян на цивільний захист тощо.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни