Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

СБУ оголосила про підозру «представнику коменданта Токмака», який полював на українських партизан

31 серпня 2023 - 15:00

Співробітники Служби безпеки України продовжують комплексні заходи із викриття зрадників та колаборантів, які перебувають у складі окупаційних адміністрацій та співпрацюють з ворогом.

У ході оперативної роботи СБУ встановила особу чергового зрадника, який через проросійські погляди  з  початком широкомасштабного вторгнення свідомо пішов на співпрацю з окупантами. Ним є відомий у Токмаку підприємець, голова спілки ветеранів Афганістану.

За даними слідства спецслужби, з березня 2022 року він активно співпрацює з військовими та представниками незаконних збройних формувань рф у тимчасово окупованому Токмаку.

На початку окупації Пологівського району, він в обмін на лояльне ставлення окупантів, схиляв співробітників райвідділу поліції до співпраці з окупаційною владою у складі «народної міліції» та сприяв представникам рф у формуванні незаконного правоохоронного органу. За ці «старання» його призначили «представником коменданта м. Токмак».

На своїй «посаді» він завзято почав виконувати вказівки окупантів, зокрема, брав активну участь у створенні фортифікаційних споруд на території міста. Також за його «наводкою» окупанти схопили українських патріотів, які за допомогою квадрокоптера фіксували місця розташування військових підрозділів та техніки окупантів і передавали ЗСУ.

Наразі йому оголошено підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Документування злочинів проводять співробітники УСБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів