Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За матеріалами СБУ засуджено чергового колаборанта, який допомагав агресору встановлювати окупаційний режим на території Запорізької області

19 вересня 2023 - 11:00

За матеріалами Служби безпеки України засуджено чергового колаборанта, який допомагав країні - агресору встановлювати та підтримувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 8 років  з конфіскацією майна.

Зрадником виявився колишній голова Тимошівської сільської ради. На початку повномасштабного вторгнення рф він одним з  перших у районі  публічно підтримав російських окупантів та пішов з ними на співпрацю. Загарбники призначили його заступником голови окупаційної адміністрації – «військово-цивільної адміністрації смт. Михайлівка»Після призначення на «посаду» він повністю виконував всі вказівки московських кураторів щодо популяризації кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні. За «наводкою» зловмисника окупанти викрадали місцевих активістів, проукраїнськи налаштованих мешканців, колишніх співробітників правоохоронних органів та військових.

За його наказами медичні установи району були переоблаштовані для потреб військових рф, навчальні заклади перейшли на освітні програми країни-агресора, у районі була запроваджена так звана «рубльова зона». Колаборант систематично сприяє окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку. 

Зрадник бере активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких агітує земляків підтримувати окупантів. Також він брав безпосередню участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.На підставі зібраних СБУ доказів, суд визнав колаборанта винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед нашою державою.Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни