Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Більшість керівників структурних підрозділів ОВА вже надали згоду на проходження детектору брехні”

6 жовтня 2023 - 18:41

Про перші кадрові рішення, які анонсували  під час наради з головами РВА та ТГ, повідомив очільник ЗОВА Юрій Малашко на спільному брифінгу з  керівником Запорізької обласної прокуратури Сергієм Спільником та заступником начальника Головного управління - начальником слідчого управління ГУНП в Запорізькій області Русланом Усмановим щодо криміногенної ситуації в регіоні. 

Так, Юрій Малашко розповів, що з метою координації дій та задля здійснення контролю за належним використанням бюджетних коштів при облдержадміністрації запрацює робоча група “Прозорість та підзвітність”, до складу якої увійдуть співробітники ОВА, представники ДБР, НАБУ, БЕБ, НАЗК, а також обласних управлінь Служби безпеки України, прокуратури та національної поліції. 

Очільник ОВА повідомив, що станом на сьогодні за незадовільну роботу щодо забезпечення належного функціонування укриттів понижено в посаді директора Департаменту цивільного захисту населення Андрія Булавінова, а Максима Бойка звільнено з посади директора Департаменту агропромислового розвитку через недостатній контроль за діяльністю підлеглих, що призвело до вчинення останніми протиправних дій. 

Юрій Малашко зауважив, що тривають службові перевірки щодо можливих фактів корупції серед співробітників медичної сфери, захисту довкілля та пасажирських перевезень. За результатами розслідувань будуть прийняті рішення. Також глава ОВА вчергове закликав службовців пройти тест доброчесності з використанням поліграфа. 

  • Боятися нема чого. Аби підтвердити свою готовність працювати на засадах законності та відкритості, більшість керівників структурних підрозділів ОВА вже надали згоду на проходження детектору брехні. Запрошую долучитися до цієї ініціативи депутатів Запорізької обласної і міської рад. Поліграф, так поліграф! - наголосив посадовець. 

Заступник начальника Головного управління національної поліції доповів про результати діяльності. З початку року співробітниками поліції в Запорізькій області припинено діяльність 17 організованих злочинних груп, до суду скеровано 17 обвинувальних актів стосовно 64 фігурантів за 113 правопорушеннями. Зокрема затримали осіб, що вчиняли на території міста крадіжки, грабежі та розбої. Рівень вуличної злочинності за поточний рік знизився на 60%. Стало менше крадіжок, пограбувань, розбійних нападів.

Кількість умисних вбивств загальнокримінальної спрямованості скоротилась вдвічі.  Всі справи наразі розкриті.  

Руслан Усманов зазначив, що в області несуть службу 3300 поліцейських, серед них 80 виїхали з тимчасово окупованих територій та продовжують виконувати свої обов’язки. В умовах війни співробітники поліції займаються також виявленням колабораційної діяльності та документують воєнні злочини російської армії в Україні. Очільник ЗОВА Юрій Малашко подякував поліцейським, що брали участі в обов'язковій евакуації та допомогли вивезти всі родини з дітьми зі Степногірську, Преображенки, Єгорівки, Гуляйполя та Новопавлівки.

Крім цього, Сергій Спільник поінформував про  інспекції фонду захисних споруд цивільного захисту: задоволено більше десятка позовів. Укриття приведені до ладу та готові приймати населення. Крім цього Запорізькою обласною прокуратурою відкрито кримінальні провадження відносно організованої злочинної групи, члени якої вкрали гроші, виділені на ремонт укриття. 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області