Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області тривають перевірки Пунктів Незламності

9 жовтня 2023 - 16:05

Про облаштування безпекового середовища та підготовку до осінньо-зимового періоду говорили на нараді очільника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів ОДА, начальниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів.

Так, з 1 жовтня відновили роботу всі Пункти Незламності. За облаштування осередків, зокрема відповідали й профільні структурні підрозділи ОДА. За результатами перевірок виявлено, що деякі об’єкти потребують додаткового обладнання. Наразі відповідальні особи працюють над їхнім доукомплектуванням, зокрема забезпечують сталий інтернет та мобільний зв’язок, встановлюють додаткові пристрої безперебійного енергопостачання, поповнюють існуючий резерв ліків, води тощо.

Як зазначив Юрій Малашко, обов’язковою умовою під час створення пункту є наявність в ньому генераторів достатньої потужності, а також запасу витратних матеріалів щонайменше на тиждень. Крім цього, необхідно провести додаткові інструктажі та навчання для працівників та відповідальних за пункти осіб. Для оснащення осередків залучаються не лише бюджетні кошти, а й матеріальна підтримка, яку надають міжнародні партнери.

Також очільник ЗОВА вчергове наголосив на потребі якомога швидше навести лад з укриттями, зокрема це стосується обласного центру. Крім цього, потрібно зробити актуальний перелік фонду захисних споруд, адже, за словами Юрія Малашка, понад 800 об'єктів має бути вилучено з переліку як непридатні. Керівник обласної військової адміністрації підкреслив, що на облаштування сховищ за профільними напрямками були виділені субвенції, які треба використати до кінця року. 

Крім цього, очільник ЗОВА нагородив начальницю організаційного відділу облдержадміністрації Тетяну Юр’єву медаллю "За розвиток Запорізького краю".


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями