Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області продовжується впровадження програми ментального здоров'я

10 жовтня 2023 - 15:00

За участі голови ЗОВА Юрія Малашка в обласному центрі відбулись заходи, присвячені Дню ментального здоров’я, під час яких присутні ознайомились з програмами психологічної підтримки населення та долучилися до дискусійної панелі спільно з професійними психологами.

  • Війна забрала чимало життів, а ще більше скалічила. Лихо не оминуло й Запорізьку область: загинуло 436 цивільних, з них 26 дітей, та близько 13 тисяч отримали поранення. Все це не минеться просто так, ці люди не завжди можуть впоратись самостійно з пережитою бідою, тому наше завдання – допомогти їм, - наголосив Юрій Малашко.

Як зауважив очільник ЗОВА, багато людей зіштовхнулися з різними життєвими проблемами та психічними розладами й потребують кваліфікованої допомоги фахівців. Найскладнішим з процесів є адаптація до повсякденного життя тих, хто пережив травмуючий досвід, або тих, хто внаслідок бойових дій втратив все своє майно та вимушений починати все спочатку. 

  • Всім цим людям потрібна допомога, особливо її потребують діти, які запам’ятають жахи війни та житимуть з їхніми наслідками все своє життя. Кожен з нас має долучитися до створеної Першою леді Оленою Зеленською всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” та підтримати наших людей у ці складні часи, - аргументував Юрій Малашко.

Крім цього, заступник голови ОДА Віталій Сиволап розповів про успіхи в впровадженні програм психологічної підтримки населення на території Запорізької області. Важливою частиною заходу стало проведення дискусійної панелі, під час якої психологи обговорили з присутніми шляхи подолання актуальних психологічних проблем та надали практичні поради з самодопомоги.


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також