Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області триває моніторинг укриттів цивільного захисту

12 жовтня 2023 - 20:20

Про результати оперативних обстежень об'єктів фонду захисних споруд говорили на позачерговому засіданні регіональної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка. 

Загалом на підконтрольних територіях Запорізької області розташовано 1785 сховищ, протирадиаційних укриттів, споруд подвійного призначення, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів, з них 1265 об’єктів в належному стані. З 352 захисних споруд цивільного захисту 185 оцінюється як готові або обмежено готові до використання за призначенням. 167 об'єктів перебувають у неналежному стані, а до 9 сховищ власники та балансоутримувачі не забезпечили вільний доступ. 

З 1433  найпростіших укриттів 1086 готові чи обмежено готові та  використовується за призначенням. 352 не рекомендовано використовувати як укриття, а 73 зачинені під час повітряної тривоги.

Перший заступник голови ЗОДА Руслан Мовчан нагадав, що балансоутримувачі захисних споруд несуть персональну відповідальність за убезпечення жителів Запорізької області, а тому мають привести укриття у належний стан та забезпечити вільний і безперешкодний доступ для населення. 

За результатами інспекцій співробітниками поліції відкрито 14 кримінальних проваджень. Перевірки осередків безпеки триватимуть надалі.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя