Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Захист об'єктів критичної інфраструктури та забезпечення домоволодінь твердим паливом: Юрій Малашко - про готовність до опалювального сезону

13 жовтня 2023 - 16:15

Про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери підконтрольної території регіону до роботи в осінньо-зимовий період розповів очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Так, область повністю готова до початку опалювального сезону. На випадок відключень електричної енергії сформовано резерв генераторів потужністю від 1,5 до 1000 кВт. Крім цього, для забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури у разі виникнення надзвичайних ситуацій будуть залучені генератори ДСНС.

  • Енергетичні об'єкти перебувають під постійною загрозою ворожих обстрілів, тому працюємо над їхнім убезпеченням. Крім цього, разом з ПАТ “Запоріжжяобленерго” відпрацювали низку заходів на випадок ударів по енергосистемі. Зокрема проаналізували наскільки швидко будемо готові відновити функціонування систем життєзабезпечення. 

До роботи в осінньо-зимовий період готові всі об’єкти теплового і водопровідно-каналізаційного господарства, вже підписано відповідні акти. Також на окремому контролі знаходиться питання укладання договорів на постачання природного газу. 

Юрій Малашко зауважив, що роботі комунальників в населених пунктах на лінії бойового зіткнення перешкоджає безпекова ситуація. Облдержадміністрація пропрацювала питання з міжнародними донорськими організаціями - закордонні партнери готові надати тверде паливо для близько 17 тисяч домоволодінь. Також для жителів прифронтових громад працюють Пункти Незламності, де можна зігрітися, зарядити мобільні телефони та отримати інші послуги. Всього на території області розгорнуто 426 осередків, з них 343 створені органами державної влади, 33 – ДСНС, 1 – Національною поліцією, 5 – АТ “Укрзалізниця” та 44 - представниками відповідального бізнесу. Тривають інспекції, за попередніми результатами очільник ЗОВА дав доручення представникам громад встановити додаткове обладнання й забезпечити сталий інтернет та мобільний зв’язок.


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців