Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області проведено моніторинг роботи медичних закладів

16 жовтня 2023 - 14:45

На нараді очільника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів ОДА, начальниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів обговорили поточний стан справ в медичній галузі та шляхи розв'язання проблемних питань.

Напередодні, 11 жовтня, заступниця міністра охорони здоров’я Марина Слободніченко і заступниця голови Національної служби здоров’я України Ірина Кондратова відвідали Запорізьку область та провели моніторинг роботи в медичних закладах комунальної форми власності. Комісією встановлено низку порушень, зокрема недотримання умов виконання договорів, невідповідність табеля оснащення лікарень, відсутність заявленого кадрового потенціалу тощо. Крім цього, в деяких установах зафіксовано факти вимагання коштів за послуги чи лікарські засоби, які мають бути безоплатними, в тому числі з військовослужбовців.

  • Виявлено, що такі факти не є поодинокими. Подібні дії є неприйнятними, особливо для регіону, який знаходиться в безпосередній близькості до лінії зіткнення. Саме ми маємо забезпечити першочергову підтримку наших оборонців та осіб, які були вимушені покинути свої домівки. Ганебні випадки свідчать про провальну організацію роботи керівництвом установ, - закцентував очільник ЗОВА.

Юрій Малашко наголосив, що саме профільний Департамент зобов’язан виявляти недоліки в галузі охорони здоров’я. Посадовець зазначив, що очільники закладів мають тиждень, аби проаналізувати та усунути порушення, та доручив Департаменту охорони здоров’я ОДА та представникам Запорізької міської ради взяти це питання на особистий контроль.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області