Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує боротьбу з корупцією в рамках проєкту “Прозорість та підзвітність”: Юрій Малашко повідомив про попередні результати

20 жовтня 2023 - 16:45

Про системну антикорупційну боротьбу в рамках проєкту “Прозорість та підзвітність” поінформував очільник ЗОВА Юрій Малашко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА.

Щодо реконструкції КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» ЗОР: за розрахунками фахівців підрядники отримали близько 10 млн грн за роботи, які фактично не було виконано. Слідчими національної поліції відкрито кримінальне провадження, наразі ведеться розслідування. Юрій Малашко зазначив, що очікує від правоохоронних органів практичних результатів, зокрема повідомлень про підозру та вироків суду. 

Також зафіксовано черговий факт розкрадання державного майна. Так, за результатами перевірки фондів Комунального закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей» виявлено нестачу 3 549 предметів антикваріату орієнтовною вартістю понад 3 млн грн. Юрій Малашко зауважив, що матеріали вже передані до правоохоронних органів, а винних буде покарано.

Крім цього, очільник ЗОВА повідомив про встановлення факту службових зловживань з боку вищих посадових осіб облдержадміністрації. У 2022 році співробітники ОДА незаконно вилучили у власника 138 тон пшениці, чим завдали збитків на суму близько 1 млн 200 тис грн. Про результати розслідування буде повідомлено додатково.  

Окремої уваги потребує питання екології. Наразі однією з найактуальніших проблем для Запоріжжя залишається стан довкілля. 

  • На жаль, в попередні роки органи влади не стояли на захисті громади, а відстоювали інтереси великого бізнесу. У зв’язку з цим був змінений попередній керівник Департаменту захисту довкілля облдержадміністрації. Також було проведено внутрішній аудит діяльності структурного підрозділу за попередні 2,5 роки та встановлено факти нераціонального використання коштів на загальну суму 1 млн 900 тис грн, - поінформував очільник ЗОВА.

Робота обласної влади в екологічній сфері кардинально перебудовується, зокрема ухвалюються нові управлінські рішення, які дозволять покроково змінювати екологічну ситуацію на краще.

Ще одне проблемне питання регіону - незаконне використання земель лісового та природно-заповідного фонду та самовільна забудова на території прибережно захисних смуг. Юрій Малашко повідомив про перші результати: вже знесено паркан біля човнового причалу №5, який був розташований на території лісового фонду. Зафіксовано чисельні факти незаконної вирубки дерев, всі правопорушення задокументовані та відправлені до правоохоронних органів для подальшого реагування. 

Юрій Малашко подякував громадськості, яка активно співпрацює з обласною владою та допомагає виявляти правопорушення й розв'язувати питання в екологічній сфері. 

Системна робота в напрямку “Прозорість та підзвітність” продовжується. Очільник ЗОВА наголосив, що про результати роботи буде повідомляти щотижня. 


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області