Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник Запорізької ОВА відвідав місто-герой Оріхів

21 жовтня 2023 - 19:05

Юрій Малашко завітав до Оріхова, де перевірив роботу Пунктів Незламності та забезпечення місцевих жителів всім необхідним. Там наразі залишається близько тисячі людей.

Попри безпосередню близькість до лінії фронту, місто продовжує жити: всі комунальні служби працюють, а люди отримують необхідну медичну та гуманітарну допомогу. Однак, болючим для оріхів’ян залишається питання проходження осінньо-зимового періоду.

  • Близько 900 домогосподарств громади потребують забезпечення твердим паливом. Наразі ми активно співпрацюємо з нашими міжнародними партнерами та спільно з волонтерами  підвозимо таку матеріальну допомогу мешканцям. У першу чергу - вразливим категоріям населення. Крім цього, Кабінет міністрів України розглядає можливість виділити субвенцію для закупівлі дров, - розповів Юрій Малашко.

Очільник ОВА обговорив з представниками місцевої влади нагальні потреби населення, яке залишається в рідних домівках, а також матеріально-технічне забезпечення фахівців ДСНС, що ліквідовують наслідки ворожих обстрілів. 

  • В місті залишаються здебільшого літні люди, які не хочуть покидати рідні домівки. Нас всебічно підтримують волонтери та влада - маємо достатні запаси їжі та речей першої потреби. На щастя, в Оріхові працює й пошта, тобто пенсійні та соціальні кошти виплачуються постійно, - зазначає місцева жителька.

Очільник ЗОВА закликав оріхів’ян евакуюватися до більш безпечних місць - там для вимушених переселенців створено спеціальні місця для розміщення з усіма необхідними умовами. 


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів