Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Контроль за транспортним забезпеченням в області має здійснюватись щодня!”

23 жовтня 2023 - 14:20

Створення резерву місць компактного проживання та проблеми із транспортним забезпеченням в регіоні обговорили на нараді очільника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів ОДА, начальниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів.

Так, Запорізька область продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб. Наразі на території регіону зареєстровано 230 тисяч вимушених переселенців. Триває евакуація громадян з прифронтових населених пунктів. До облдержадміністрації постійно надходять звернення від громадян щодо надання їм гуманітарної допомоги, розміщення та інших проблем. Директорка Департаменту соціального захисту населення Марина Нотанова повідомила, що станом на зараз в МКП проживає понад 5 тисяч осіб з числа внутрішньо переміщених, близько 1000 місць залишається вільними. Тому питання збільшення кількості осередків для розміщення евакуйованих людей залишається актуальним. 

Юрій Малашко доручив профільному Департаменту спільно з органами місцевого самоврядування проаналізувати наявні ресурси для створення нових місць компактного проживання на території області та надати пропозиції з цього питання. 

Також очільник ЗОВА розповів, що за результатами аналізу звернень громадян до Запорізької ОДА, на другому місці - скарги на транспортне забезпечення регіону.  На сьогодні зафіксовано 399 заяв. Серед проблемних питань - відмова в  пільговому проїзді особам, які мають на це право, порушення графіків руху та припинення сполучення між населеними пунктами. 

  • Воєнний стан вніс корективи, тому маємо організувати роботу громадського транспорту відповідно до потреб населення та умов сьогодення.  Навіть у наближених до району ведення активних бойових дій населених пунктах має бути постійне автотранспортне сполучення. Наразі вже відновлено пасажирський рух до м. Вільнянськ та с. Московка. Контроль за транспортним забезпеченням в області має здійснюватись щодня! Такі питання повинні вирішуватись оперативно! - наголосив посадовець.

Крім цього, начальник Управління транспорту і зв'язку ОДА Роман Писарєв зазначив, що з 26 серпня 2023 року згідно із Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України встановлено особливий режим судноплавства на судноплавних ділянках річки Дніпро на час дії правового режиму воєнного стану. Відповідний режим в межах Запорізької області встановлений з 7 жовтня спільним наказом Запорізької ОВА та військового командування.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни