Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя потребує посиленого моніторингу атмосферного повітря

27 жовтня 2023 - 16:55

Під головуванням першого заступника голови ЗОДА Руслана Мовчана відбулася спільна нарада щодо стану атмосферного повітря в регіоні. 

Наразі спостерігається збільшення рівня забруднення атмосферного повітря, що підкріплено скаргами громадян. Питання якості повітря багато років турбує мешканців міста, впливає на їхнє самопочуття та здоров’я. Саме тому обласна влада наголошує на важливості системних рішень й дієвих кроків з приводу зменшення кількості викидів та оновлення очисних конструкцій.

Такий рівень забруднення спостерігається через порушення звичайних процесів, що спричинено різними факторами, основний з яких – бойові дії.

Обласна влада звернулася до Міндовкілля з пропозицією погодити проведення Держекоінспекцією позапланових заходів контролю на основних забруднювачах. Зокрема з метою створення якісного підходу до планування та реалізації регіональної екологічної політики ініційовано створення  громадської еколого-експертної ради у форматі постійно діючого консультативно-дорадчого органу для розгляду та вирішення питань з охорони довкілля та природокористування.

На засіданні розглянули низку питань, які стосуються дотримання вимог екологічної безпеки, регулювання викидів  та поточного стану якості повітря. Втім, основною темою стало відновлення процесу реалізації заходів Програми моніторингу м. Запоріжжя та розробка відповідного механізму передачі даних моніторингу спільно з підприємствами.

За результатами засідання напрацьовані нові рішення, які будуть спрямовані на досягнення відповідної якості повітря у місті та екологічної безпеки громадян.


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області