Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мешканців регіону закликають вакцинуватись від COVID-19 та грипу

31 жовтня 2023 - 15:15

Про важливості вакцинації від COVID-19 у офіційному Медіацентрі ОДА розповів генеральний директор Запорізького обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України, головний державний санітарний лікар Запорізької області Тарас Тищенко.

У 2020-2021 роках у всьому світі пройшли масштабні компанії з вакцинації від COVID-19, які дали суттєвий ефект. Рівень захворюваності і тяжкість перебігу хвороби знизилась.

Проте, за словами головного  державного санітарного лікаря, хвороба не зникла, і треба продовжувати вакцинуватися бустерними дозами.

В Україні створений Національний портал з імунізації (вебсайт vaccine.org.ua), де кожний громадянин може знайти інформацію щодо вакцин та щеплень, які здійснюються в країні, а також ознайомитись з доказовими матеріалами з деяких питань імунопрофілактики.

З початку епідемічного сезону захворюваності на грип та інші ГРВІ (з 02.10.2023 по 22.10.2023) в Запорізькій області захворіло 5519 осіб, з них з діагнозом COVID-19 - 268 осіб, що становить 4,9%. Госпіталізовано було 350 пацієнтів, у т. ч. 162 дитини.

  • Тому є універсальна рекомендація -  вакцинуватися. Особливо це важливо тим, у кого дома  проживають літні люди чи маленькі діти, і тим, хто перебуває серед великого скупчення людей, - зазначив Тарас Тищенко.

Перелік пунктів вакцинації розміщений на сайті Запорізького обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України. Вакцинація від COVID-19 - безкоштовна.

Головний державний санітарний лікар порадив також дотримуватися і загальних рекомендацій: 

  • Якщо ви побачите, що у вас в колективі чи вдома є люди з ознаками ГРВІ, використовуйте маски,  антисептики, уникайте контактів, постарайтеся не знаходитись в місця масового скупчення людей.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України