Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Спільним пріоритетом обласної державної адміністрації та правоохоронців є вжиття заходів з недопущення нецільового використання бюджетних коштів”

31 жовтня 2023 - 18:55

В регіоні триває робота, спрямована на своєчасне виявлення та недопущення нецільового використання бюджетних коштів. Під час засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність” очільник ЗОВА Юрій Малашко заслухав представників правоохоронних органів щодо стану розслідування резонансних справ.

Першочергово обговорили хід розслідування кримінального провадження щодо факту привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час реконструкції КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» ЗОР. На сьогодні, розслідування триває. Попередня сума задокументованих збитків зросла до 20 млн грн.

Співробітниками поліції розпочато досудове розслідування щодо факту розкрадання державного майна - зникнення матеріальних цінностей з Комунального закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей». Про його хід буде прозвітовано додатково.

Окрему увагу присутні приділили питанню службових зловживань та нераціонального використання коштів в медичній галузі області. Як зазначив Юрій Малашко, наразі тривають перевірки й найближчим часом очікуються практичні результати - підозри.

  • Спільним пріоритетом обласної державної адміністрації та правоохоронців є вжиття заходів з недопущення нецільового використання бюджетних коштів. Це наша відповідальність перед суспільством. Про результати проведеної роботи ми будемо оперативно інформувати, - наголосив посадовець.

 Також під час наради заслухали підрядників, які наразі ведуть роботи на 11 будинках, що постраждали внаслідок ворожих ракетних атак. Для пришвидшення роботи наразі скореговано відповідні завдання та поставлені нові строки. Юрій Малашко наголосив, що головне завдання -  якнайшвидше повернути людей в свої домівки.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також