Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада піклується про екологічну ситуацію в регіоні

3 листопада 2023 - 12:00

За участю заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергія Власенка відбулась робоча нарада щодо стану екології в Запорізької області в умовах воєнного стану.

Сергій Власенко зазначив, що уряд тримає ситуацію на контролі. Руйнування Каховської ГЕС спричинило різке падіння рівня води та кардинальні зміни гідрологічного режиму річки Дніпро. 

Директор Департаменту захисту довкілля Антон Петрухін звернув увагу на відсутність масових задухових явищ внаслідок осушення Каховського водосховища. Обмілілі території вже активно заростають травою та молодими пагонами дерев, завдяки чому відсутні ризики перетворення цієї місцевості на пустелю. Хімічний склад води не змінився, але водночас зафіксовано значне перевищення нормативної кількості лактозопозитивних кишкових паличок.

Значні збитки зазнали заказники та заповідні зони Запорізької області. Майже 70% території Національного природного парку «Великий Луг» осушені, сталася загибель донної та водної рослинності, постраждало й багато видів тварин. Окремо постає питання мінного забруднення.

Також під час наради було розглянуто питання дотримання вимог екологічної безпеки у м. Запоріжжя. Від жителів надходить багато скарг на забруднення довкілля та на низьку якість повітря.

Під час повномасштабного вторгнення підприємства не мають можливості оновити своє обладнання, гостро постає питання витратних матеріалів та фільтрів. Залучення міжнародних партнерів дає можливість виправити ситуацію та покращити стан екології. - наголосив Юрій Малашко.

Крім цього, Антон Петрухін порушив питання забезпечення паливною деревиною вразливих категорій мешканців Запорізької області в осінньо-зимовий період 2023-2024 років. Вже сформовано перелік з 16294 домогосподарств у 24 громадах області.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

 

Читайте також

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?