Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У близько 6 тисяч абонентів відновлено енергопостачання, що зникло внаслідок негоди

27 листопада 2023 - 15:40

Про забезпечення прозорості і підзвітності під час використання бюджетних коштів та посилення роботи комунальних служб говорили на традиційній нараді очільника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів ОДА, начальниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів.

Так, одне з пріоритетних завдань обласної влади – протидія зловживанням службовим становищем. Юрій Малашко підписав Наказ, метою якого є забезпечення ефективного та прозорого проведення закупівель, а також запобігання проявам корупції у цій сфері.  Тепер керівники структурних підрозділів та установ повинні надавати обґрунтування економічної та соціальної доцільності їх проведення, а також оприлюднювати всі етапи – від оголошення до укладення договору. Інформація про заплановані закупівлі усіх структурних підрозділів облдержадміністрації та 5-ти районів області є на офіційному сайті Запорізької ОДА. 

  • Такі превентивні заходи дозволять попередити зловживання з боку посадових осіб. Звертаю увагу керівників всіх рівнів: на війні неприпустимі подвійні стандарти! Кожен крок влади має бути прозорим! - наголосив Юрій Малашко.  

Крім цього, очільник ЗОВА нагадав про ситуацію, що виникла в Кушугумській громаді внаслідок суперечки між двома підприємствами життєзабезпечення. Станом на зараз водопостачання в Малокатеринівці повністю відновлено. 

Юрій Малашко зауважив, що конфлікт між двома суб’єктами господарювання, показав нескоординованість дій керівників, від яких залежить ухвалення адекватних рішень в сфері життєзабезпечення населення. Обласна влада співпрацює з відповідними службами, аби оперативно виявляти перебої в роботі комунальних систем та ліквідовувати їх.

Також директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Віталій Литвиненко доповів, що через негоду в Запорізькій області знеструмлено понад 14 тисяч абонентів - відповідні служби переведені в посилений режим роботи та працюють над ліквідацією наслідків. Впродовж минулої доби і цієї ночі у регіоні відновлено електропостачання для близько 6 тисяч абонентів.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області