Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

30 листопада 2023 - 11:00

На сьогодні, 30 листопада, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання на підконтрольній території Запорізької області відключено 64 населені пункти, з них 63 - протягом тривалого часу. Загалом без енергопостачання залишається 25961 абонент.

29 листопада ремонтні бригади ПАТ «Запоріжжяобленерго» усунули пошкодження в електромережах, спричинені негодою, та повернули світло загалом 2 826 абонентам у 16 населених пунктах, що були знеструмлені на минулий ранок.

Також менш ніж за годину енергетики відновили енергопостачання близько 16 тисяч родин та юридичних осіб у м. Запоріжжя, що знеструмлювалися внаслідок технологічного порушення в електромережах споживача. Вже ввечері були заживлені ще 699 домівок у м. Запоріжжя, чиє енергопостачання порушувалося через пошкодження кабельної лінії електропередачі.

Наразі тривають роботи з відновлення енергоживлення 110 осель у м. Запоріжжя, що знеструмилися цієї ночі внаслідок пошкодження електрообладнання, та 10 домівок у одному з населених пунктів Пологівського району, що залишились без світла через негоду.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на 30.11.2023 на підконтрольній території області відключено 39 населених пунктів (14 475 абонентів), з них частково 16 населених пунктів (502 абоненти).

У інших населених пунктах аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 13 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 79 об’єктів (у т.ч. 1 каналізаційна очисна споруда, 6 водопровідних станцій та 5 каналізаційних насосних станцій, 40 артезіанських свердловин, 21 водонапірних башт, 6 допоміжних та адміністративних споруд підприємств водопровідно-каналізаційного господарства), водопровідні та каналізаційні мережі.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 8704 будинки приватного сектору.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців