Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міністерство відновлення запускає проєкт з пошуку вакансій у сфері відбудови

5 грудня 2023 - 11:30

Міністерство разом з Державним агентством відновлення, АТ «Укрпошта» та АТ «Укрзалізниця», за підтримки громадської спілки «Українська інфраструктурна асоціація», а також порталу robota.ua запускають проєкт «Робота та відновлення» щодо пошуку роботи в транспортної галузі, галузі зв’язку, будівництва та у сфері відбудови в цілому.

У рамках проєкту створений вебсайт: https://www.robotavidnovlennya.org, який відображає перелік пропозиції посад від роботодавців, залучених у відновлення регіонів, територій та інфраструктури, в тому числі тих, що містять можливості для безплатного навчання, перекваліфікації та/або проживання, що особливо важливо для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Наразі на вебсайті представлено більше тисячі актуальних вакансій, які постійно оновлюються.

 

«Цей проєкт допоможе забезпечити роботою українців, в тому числі тих, які були змушені залишити свої домівки. А також підсилити кадровий потенціал підприємств інфраструктури та сфери відновлення в цілому», — зазначив Віце-прем'єр-міністр з відновлення, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

 

 

Вакансії на порталі містять зручні фільтри та інструменти сортування. А отже користувачі можуть обирати роботу за сферою, географією чи роботодавцем. Крім актуальних вакансій, вебсайт проєкту «Робота та відновлення» пропонує рекомендації щодо пошуку роботи, а також відповіді на найбільш часті питання щодо працевлаштування.

 

 

Нагадаємо, портал robota.ua за ініціативи Міністерства відновлення провів опитування щодо викликів у працевлаштуванні вимушено переміщених осіб. Переважна більшість опитаних (56,2%) наразі не мають роботи і активно її шукають. При цьому чверть респондентів (26,2%) хоча і працевлаштовані, але шукають краще місце роботи. Більш ніж половина опитаних (64,4%) шукають повну зайнятість, а неповна зайнятість або фриланс цікавить 39% та 16,5% опитаних відповідно.

 

Читайте також

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області