Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аудиторські перевірки, ситуація на тимчасово окупованих територіях та безпекові заходи до свят: брифінг очільника ЗОВА

22 грудня 2023 - 17:15

Про результати  кампанії очищення від внутрішнього ворога, скасування більшості святкових масових заходів та ситуацію на тимчасово окупованих територіях розповів очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Так, продовжує працювати робоча група “Прозорість та підзвітність”. Обласна влада реагує на кожен підозрілий тендер, де вартість робіт завищена, а доцільність закупівлі - сумнівна. Разом з правоохоронцями фахівці розглянули обставини та матеріали щодо закупівлі посадовцями ЗМР будматеріалів для капремонту дитячого садка “Карамелька”. За результатами аналізу встановили, що загальна вартість закупівлі завищена майже на 3,5 мільйони гривень. Юрій Малашко вчергове попередив, що за подібні неправдиві розрахунки в умовах війни неминуча персональна відповідальність. 

Продовжується внутрішній аудит діяльності ОДА, за результатами якого встановлено чергові факти порушення деякими посадовими особами вимог чинного законодавства. Очільник ЗОВА зауважив, що перевірки триватимуть і надалі. 

  • Маємо чергове кадрове рішення - ініційовано звільнення керівника одного з департаментів. З метою притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів. Вчергове наголошую: я не буду працювати з людьми, для яких війна - це час пересидіти у теплому кріслі чиновника чи збагатитися на якихось порушеннях! - наголосив посадовець. 

Крім цього, говорили про прийдешні свята. Юрій Малашко підкреслив, що через безпекову ситуацію проведення більшості обласних масових заходів - скасовано. Не буде встановлено й Головну ялинку області. При цьому деякі культурні заходи відбудуться онлайн, деякі - в укриттях з дуже обмеженою кількістю відвідувачів. Також під час Різдвяних богослужінь поліція посилить патрулювання релігійних споруд.

Щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях: ворог продовжує тероризувати місцевих мешканців. В Токмаку після вчорашньої вдалої роботи далекобійної артилерії Сил оборони окупанти вчергове посили фільтраційні заходи, перевіряють телефони та викрадають місцевих. Станом на зараз сотні людей вважаються зниклими безвісті. У Мелітополі та Бердянську рашисти вимагають списки мешканців квартир у старших по будинках, цікавляться чи є пусті домоволодіння. Також окупанти активно готуються до виборів президента рф: ворожі медіа вже кілька діб поспіль публікують різні фейкові «історії» про допомогу людям з ТОТ Запорізької області. Очільник ЗОВА закликав людей довіряти лише офіційним джерелам інформації, а тих хто залишається на тимчасово окупованих територіях - виїжджати. Адже залишатися на непідконтрольній Україні території небезпечно, допоки там є ворожі війська.

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»