Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підсумки проведеної за рік роботи: брифінг очільника Запорізької ОВА

28 грудня 2023 - 20:30

Про діяльність робочої групи “Прозорість та підзвітність”, підтримку військовослужбовців, підготовку до деокупації, ситуацію на ТОТ та програму безбар’єрності розповів очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА. 

Так, продовжує працювати робоча група “Прозорість та підзвітність”, створена в Запорізькій області на виконання доручення Президента України. 

Звільнено 4 посадовців ОДА за результатами внутрішнього аудиту та службових розслідувань. Матеріали щодо деяких ексчиновників передано до правоохоронних органів. Перевірки тривають.

  • 24,8 млн грн - виявлено факти привласнення бюджетних грошей під час ремонтів та реконструкцій КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності», «Обласного медичного центру серцево-судинних захворювань», КУ “Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи”. Справами займаються правоохоронці.
  • 8 млн грн - зафіксовано завищення вартості робіт на 15-17% при реалізації двох проєктів керівництвом Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні. 
  • 4,8 млн грн - скасовано тендери на благоустрій у Широківській громаді та придбання авто в Токмацькій. Моніторинг закупівель триває.
  • 3,5 млн грн - встановлено завищення цін при закупівлі посадовцями ЗМР будматеріалів для капремонту дитячого садка “Карамелька”. Документи вивчають правоохоронні органи.
  • 3 млн грн - задокументовано факт розкрадання державного майна - предметів антикваріату в КЗ “Запорізький обласний краєзнавчий музей”. Порушено кримінальне провадження.

Очільник ЗОВА зазначив, що обласна влада продовжує активно підтримувати Сили оборони України. В регіоні створено підрозділ мобільних груп ППО, який вже успішно працює. Захисники неба оснащені не лише пікапами з відповідним озброєнням, а й додатковим обладнанням, що допомагає виявляти та знищувати ворожі цілі. В ході створення матеріальної бази цього підрозділу обласній владі допомагали соціально відповідальний бізнес, волонтери та жителі області. 

Вже кілька років в Запорізькій області працюють над подоланням штучних бар'єрів, з якими стикаються різні групи населення. Робочою групою при ОДА проведено комісійне обстеження будівель на відповідність нормам доступності для маломобільних осіб. Також в цьому році проводилась робота з проєктувальниками, аби будівництво об’єктів соціальної інфраструктури в регіоні відбувалося з урахуванням інтересів всіх громадян.

Окупанти продовжують залякувати та намагаються тотально контролювати людей на ТОТ. Майже у всіх населених пунктах російські загарбники посилено проводять передвиборчу кампанію. Їхнє завдання - створити картинку для пропагандистських ЗМІ. Юрій Малашко закликав людей, не брати участь в так званому «голосуванні». 

У Мелітопольському районі назріває екологічна катастрофа: на території Приазовського національного природного парку військовослужбовці рф облаштували полігон, руйнують ландшафт мінометними стрільбами та вирубують ліс заради будівництва фортифікаційних споруд.

У Приморську Бердянського району чоловікам при отриманні паспорта окупанти одразу ж видають повістки із вимогою прийти до рашистського військкомату.

Окупанти продовжують вивозити малечу до рф. Прикриваючись новорічними святами, вони планують відправити близько 200 дітей з Токмака, Бердянська та Мелітопольського району до таборів у дагестані, чувашії й краснодарському краї. Звільнимо всі окуповані міста і села та повернемо українців додому! - наголосив Юрій Малашко. 

Читайте також