Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області триває реалізація послуги “єВідновлення”: подано 1066 заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно

9 січня 2024 - 16:35

Про ліквідацію наслідків негоди, надання компенсацій за програмою єВідновлення та реалізацію проєктів за кошти державної субвенції обговорили на традиційній нараді очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів, начальниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів. 

У Запорізькій області триває боротьба з негодою. Минулої доби комунальні служби регіону активно працювали над ліквідацією наслідків: 115 одиниць техніки та 179 працівників розчистили близько 1900 км доріг і обробили протиожеледною сумішшю понад 1400 км. Проте, не всі органи місцевого самоврядування відреагували оперативно: в деяких населених пунктах, зокрема в обласному центрі, люди скаржилися на засніжені дороги. 

Також триває робота з відновлення пошкоджених систем життєзабечення. Наразі в області без енергопостачання залишається 2713 абонентів. Всього знеструмлено 41 населений пункт, один - частково. З початку негоди заживлено 24964 споживачів. Фахівці планують відновити енергопостачання вже сьогодні. В ліквідації наслідків стихійного лиха задіяно 17 бригад, 15 одиниці спецтехніки. 

В регіоні триває реалізація державної публічної послуги “єВідновлення”, за якою власники квартир та приватних будинків можуть отримувати компенсацію за пошкоджене та зруйноване  майно. Наразі жителі Запорізької області подали 1066 заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно. Попри те, що процес фіксації руйнувань ускладнюють ворожі атаки, профільними комісіями вже погоджено 544 звернення на понад 36 млн грн. Також надіслано 70 запитів щодо виплати компенсації за знищені об’єкти нерухомості: комісією погоджено 13 заяв на суму понад 16 млн грн.

В Запорізькій області минулого року було відібрано 34 проєкти з відновлення та реконструкції пріоритетних закладів соціальної й критичної інфраструктури за рахунок коштів державного бюджету. На їх реалізацію отримано субвенцію в 469 млн. грн. Зокрема це стосується реконструкції та будівництва об’єктів медицини, освіти, водозабезпечення та цивільного захисту населення. 

Наразі один проєкт вже завершено, ще три - в процесі реалізації, тривають закупівельні процедури. Група “Прозорість та підзвітність” ретельно вивчає всю тендерну документацію на предмет можливого завищення цін на матеріали чи послуги. Суспільство вимагає прозорої та максимально підзвітної роботи над проєктами відбудови.

Читайте також

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС