Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги суб’єктів, яким може бути безоплатно передано майно для потреб оборони та національної безпеки держави

10 квітня 2024 - 10:00

Обласна військова адміністрація відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1043 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо передачі майна для задоволення потреб функціонування держави в умовах воєнного стану» на виконання:

п. 20 Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 1998 № 1340;

п.19 Порядку обліку, зберігання, оцінки вилученого митницями майна, щодо якого винесено рішення суду про конфіскацію, передачі його органам державної виконавчої служби і розпорядження ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2001 № 1724;

п. 25 Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002  № 985, інформує про майно, яке може бути безоплатно передане для потреб оборони та національної безпеки держави.

Суб’єкти, яким передається майно (склад суб’єктів визначено у пункті 20 Порядку), а саме: Збройні Сили, Національна гвардія, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, Держприкордонслужба, МВС, Національна поліція, ДСНС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, іншим утвореним відповідно до законів України військовим формуванням, їх з’єднанням, військовим частинам, підрозділам, державним органам, установам (організаціям), які утримуються за рахунок бюджетних коштів.

Заяви про отримання майна подаються до Запорізької обласної військової адміністрації протягом 15 календарних днів з моменту оприлюднення  цієї інформації.

Якщо на одне і теж майно претендуватиме більше ніж один суб’єкт, рішення щодо його отримувача прийматиметься обласною військовою адміністрацією за результатами узгоджувальної наради з уповноваженими представниками таких суб’єктів.

Рішення щодо переліку та отримувачів майна, яке необхідне для потреб оборони та національної безпеки держави, прийматиметься обласною військовою адміністрацією до кінця поточного місяця, у якому здійснювалося оприлюднення інформації про наявність відповідного майна.

Передача майна оформлятиметься актом приймання-передачі, складеним органом, що здійснив вилучення та забезпечував зберігання майна, та суб’єктом, якому передається майно (майно отримується на підставі відповідної довіреності).

Безоплатно передане майно поверненню органу, що здійснив вилучення та забезпечував зберігання майна не підлягає.

Розпорядження майном, яке протягом 15 календарних днів з моменту оприлюднення, не визначено обласною військовою адміністрацією необхідним для потреб оборони та національної безпеки, здійснюється у порядку, встановленому законодавством.

Контактні дані посадової особи, відповідальної за комунікацію між сторонами процесу передачі майна – Оксана Раєвська, моб. тел. 068-1840860.

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги