Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Регіональний план управління відходами до 2035 року Запорізької області розроблятиметься відповідно до нового закону України «Про управління відходами», який набрав чинності у липні цього року

5 лютого 2024 - 08:58

09.07.2023 набув чинності Закон України «Про управління відходами», який докорінно змінив систему управління відходами в Україні та запроваджує систему розширеної відповідальності виробника, сприяння підготовці відходів до повторного використання, рециклінгу і відновлення відходів, у тому числі зменшення обсягів їх захоронення.

Відповідно до Національного плану управління відходами до 2030 року передбачено розроблення та затвердження в установленому законом порядку регіональних планів управління відходами. Регіональний план управління відходами – є деталізацією Національного плану управління відходами, в свою чергу місцеві плани управління відходами – це деталізація Регіонального плану на рівні громад та підґрунтя для інвестицій.

Наприкінці 2021 року в області було розроблено проєкт Регіонального плану управління відходами Запорізької області до 2030 року, однак процес його затвердження призупинився через вторгнення російських окупантів. Відтак, проєкт 2021 року потребує актуалізації та оновлення відповідно до чинного законодавства.

Наразі розпочато роботу щодо оновлення регіонального плану області. Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 22.01.2024      № 29 створено робочу групу з розробки проєкту Регіонального плану управління відходами до 2035 року.

Ознайомитися з Порядком розроблення та затвердження регіональних планів управління відходами можна за посиланням: http://surl.li/jdyxg

Наголошуємо, що цільові показники, встановлені регіональним планом, є обов’язковими для перенесення до місцевих планів управління відходами територіальних громад Запорізької області.

За більш детальною інформацією та з пропозиціями до проєкту Регіонального плану управління відходами до 2035 року просимо звертатися до Департаменту захисту довкілля Запорізької обласної державної адміністрації телефоном 0612246108 або на ел. пошту dzd@zoda.gov.ua.

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя