Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі провели ярмарок вакансій для ВПО

7 березня 2024 - 11:10

В обласному центр пройшов ярмарок вакансій для ВПО, на якому переселенці дізналися про зміни у порядку виплат допомоги на проживання, програми навчання та бізнес-грантів на власну справу, ознайомились з пропозиціями щодо працевлаштування від підприємств регіону.

До заходу долучився заступник голови ЗОДА Євген Мироненко, який розповів про співпрацю обласної влади з роботодавцями та центрами зайнятості.

Посадовець наголосив, що облдержадміністрація системно допомагає з пошуком роботи, тим хто в цьому зацікавлений.

  • В кожному гуманітарному хабі від громад та районів проводять консультаційні зустрічі з фахівцями центру зайнятості. Діють державні програми з навчання, реалізуються проекти міжнародних партнерів, що допомагають отримати нову спеціальність, - розповів Євген Мироненко.

Директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік повідомила, що за сприяння служби зайнятості протягом січня-лютого 2024 року 446 осіб знайшли роботу, з них 126 - з числа ВПО. Ще 791 особу направлено для участі у суспільно-корисних роботах в умовах воєнного стану.

Переселенці мали змогу пройти професіонально-технічне навчання, отримати сертифікати для набуття вищої освіти, кошти для започаткування власної справи. Наразі у базі даних служби зайнятості Запорізької області є 729 вакансій.

Голова Ради ВПО при запорізькій ОДА Анастасія Перепелиця розповіла про зміни у законодавстві, пов’язані з виплатами на проживання.

  • Якщо раніше кошти на проживання надавали усім переселенцям, то тепер держава стимулює людей до пошуку роботи. Окрім багатодітних сімей, пенсіонерів та інших соціально незахищених верств населення, допомогу для ВПО можуть отримати лише сім'ї переселенців, розмір доходу яких не перевищує 9444 грн на одну особу - пояснила Анастасія Перепелиця. 

Вона також додала, що виплати на проживання зможуть отримувати родини з дітьми до 14 років, якщо одна особа працездатного віку не працює, а інші непрацюючі стали на облік до центру зайнятості протягом одного місяця.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів