Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорожці гідно виконують свій військовий обов'язок

15 березня 2024 - 11:50

Військовослужбовець 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха солдат Юрій Гламазденко Указом Президента України відзначений державною нагородою – орденом «За Мужність» ІІІ ступеню.

Юрій сам із діда-прадіда з Чернігівщини - виростав по сусідству з Павлом Тичиною. Але дитинство провів і виріс у Запоріжжі, що стало його другим домом. Звідти і призивався 24-го лютого у день початку повномасштабного вторгнення. Не став чекати повістки, вирішив і пішов.

По розподілу потрапив до 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. Почав службу в одному із стрілецьких батальйонів.

Цивільне життя Юрія було нерозривно пов’язано з автомобілями, тож і у війську він знайшов своє призначення за кермом евакуаційного авто, пройшовши до цієї посади шлях гранатометника і кулеметника в піхоті.

Майже щодня під прикриттям ночі Юрій виїжджає в саме пекло, аби забрати поранених воїнів з поля бою. Не секрет, що саме машини евакуації стають пріоритетною ціллю у противника. 

  • Чую летить ворожий снаряд - вперед, об’їжджаючи вирви від прильотів, забрав поранених і одразу назад. Треба робити все швидко, з холодним розумом, бо від моїх дій залежить життя моїх товаришів, - каже Юрій.

Великою духовною підтримкою для військового на фронті є віра, кохання і діти - дві донечки дуже пишаються татом та із нетерпінням чекають його вдома з перемогою.

А плани після остаточної Перемоги Юрій має великі - знайти другу половинку, з якою народити омріяного сина. І разом з великою родиною оселитись на історичній батьківщині.

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників