Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

26 березня 2024 - 16:00

Хвилина мовчання, спогади та сльози на очах родичів. Сьогодні  голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров та заступник командира в/ч 3029  Євстафій Моспан вручили державні нагороди сімʼям 11 Героїв, які навічно лишились на полі бою. Родини десятьох загиблих нацгвардійців отримали ордени «За мужність» III ступеня, одна сімʼя – окрему відзнаку Президента Володимира Зеленського «За оборону України».

"–Складно підібрати слова і оцінити той смуток та горе, які ви переживаєте, адже ворог забрав найдорожче – близьких. На превеликий жаль, ми не зможемо повернути ваших рідних, але точно маємо цінувати їхній подвиг. Сьогодні в нас дуже сумна, але почесна місія – вручення нагород родинам загиблих Героїв. Щиро дякуємо всім присутнім і пишаємось кожним воїном, який до останнього виконував військову присягу", – зазначив голова Запорізької обласної державної адміністрації.

Посмертно орденом «За мужність» нагороджені: старший солдат Роман Юхтовський, солдат Роман Акрітов, солдат Дмитро Мартинов, солдат Олександр Косік, солдат Владислав Шпота, солдат Вадим Шарай, солдат Олексій Ткачов, головний сержант Дмитро Вельможко, солдат Сергій Круглов, солдат Юрій Вернидуб. Відзнакою Президента Володимира Зеленського «За оборону України» посмертно відзначено начальника сталеплавильного цеху Миколу Максіса.

"-Підтримка військовослужбовців, їх родин та членів сімей загиблих воїнів – одне з ключових завдань Запорізької обласної державної адміністрації", – підсумував Іван Федоров.

Він повідомив, щоб в облдержадміністрації створено відділ з питань ветеранської політики, який опікуватиметься  соціальним захистом та адаптацією ветеранів і членів їх родин.

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги