Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проходження МСЕК для ветеранів не має тривати декілька місяців: посадовці розглядають шляхи пришвидшення процедури

1 квітня 2024 - 13:06

Програми матеріальної підтримки військових, необхідність пришвидшення процедури медико-соціальних експертиз та адаптацію ветеранів до цивільного життя обговорили під час зустрічі з ветеранами в Центрі ветеранського розвитку. До заходу на підтримку Всеукраїнської програми ментального здоров'я  долучилися представники обласної влади, територіальних громад та ветеранських спілок. 

Голова Семенівської територіальної громади Андрій Єрмоленко поділився власним досвідом допомоги ветеранам громад Мелітопольського району.

–Нерідкі випадки, коли люди потребують допомоги в проходженні медико-соціальної експертизи для оформлення групи інвалідності, тому ми супроводжуємо кожного ветерана на цьому шляху. Для цього в громадах закріплені відповідальні особи. Окрему увагу ми приділяємо матеріальній підтримці – в громадах Мелітопольського району з успіхом функціонують програми соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей, – розповів Андрій Єрмоленко.

Радниця голови Запорізької облдержадміністрації з питань ветеранської політики Олена Сороченко наголосила на тому, що наші ветерани не завжди знають, куди звернутися за тією чи іншою допомогою, через це вони вважають, що держава їх полишила, хоча це не так.

–В області функціонує велика кількість ветеранських організацій, представники яких самі пройшли цей шлях та як ніхто інший розуміють ветеранів. Також на базі обласної державної адміністрації функціонує відділ з питань ветеранської політики, який опікується  соціальним захистом та адаптацією ветеранів і членів їх родин, – пояснила Олена Сороченко.

Як зауважила радниця голови Запорізької обласної державної  адміністрації Наталія Будяк, сьогодні важливим є питання оперативного проходження медико-соціальної експертизи та своєчасне отримання її висновку.

–Проходження комісії МСЕК для оформлення інвалідності не повинно тривати декілька місяців. Ветерани не мають простоювати в величезних чергах, або чекати тижнями на візит до певного фахівця. Наше завдання – сприяти скороченню терміну її проходження, тож ми розглядаємо усі можливі шляхи пришвидшення цієї процедури, – зазначила Наталія Будяк.

Підсумовуючи, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко підкреслив важливість комунікації з військовими та наголосив, що обласна влада готова всебічно підтримувати ветеранів та допомогти у розв’язанні нагальних питань.

Читайте також