Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

9 років Оперативному командуванню «Схід»: військових відзначив Іван Федоров

1 квітня 2024 - 20:07

Вісім медалей від Міністерства оборони України, чотири почесних відзнаки (нагрудні знаки) Головнокомандувача Збройних Сил України, медалі «За розвиток Запорізького краю», наручні годинники та подяки Запорізької обласної військової адміністрації отримали військовослужбовці ОК  «Схід», які виконують бойові завдання на Запорізькому напрямку.

– Радий вітати вас із дев’ятою річницею створення одного з найпотужніших командувань ЗСУ. Саме ви 24 лютого 2022 року незламно стояли проти ворога на нашому Півдні та Сході. Саме ви звільнили велику кількість населених пунктів і саме вам  будуть дякувати мешканці Енергодара, Бердянська, Донецька, Мелітополя після звільнення.  Сьогодні для мене велика честь бути поруч з вами, служити поруч з вами населенню міста Запоріжжя та області. Сьогодні наша мета –  спільно захистити цивільних  та забезпечити всім необхідним військовослужбовців, – наголосив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

Завдяки мужності та героїзму захисників з ОК «Схід»  вдалося не допустити оточення та взяття Харкова, згодом – провести Балаклійсько-Куп’янську наступальну операцію, звільнити від загарбників правобережну частину Херсонської області, пізніше – місто Херсон, вибити окупантів з Миколаївської області.

ОК « Схід» було створене у 2015 році.  За час участі в операції об’єднаних сил дев’ять військових частин цього командування отримали почесні найменування.

За ці важкі роки військовослужбовці набули чималий бойовий досвід і сьогодні по праву вважаються одними із кращих у Збройних силах. Наша місія важлива, адже ЗСУ – це та інституція держави, на яку покладено відповідальне завдання, і ми з цим завданням впораємося!  Переконаний, що будь-яка задача нам до снаги! Хочу всім побажати, щоб ми дочекалися нашої спільної перемоги!, – зазначив командувач оперативного командування «Схід», бригадний генерал Андрій Гнатов.

Читайте також

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області