Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьку область відвідала депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель

2 квітня 2024 - 09:15

Забезпечення внутрішніх переселенців житлом, створення безпечного освітнього середовища, допомога силам оборони України та розбудова медичної галузі регіону – ці та інші нагальні питання голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров обговорив  з депутаткою Європарламенту Віолою фон Крамон-Таубадель під час її візиту до Запорізької області.

Очільник регіону відзначив важливість підтримки Європейського Союзу для України.

–       Хочу подякувати Європарламенту за безпрецедентну підтримку України, за рішучість депутатів Європарламенту створити Український фонд і покроково підтримувати нашу державу, за посилення санкційного тиску на росію та беззаперечну віру у те, що Україна обов'язково переможе, – зауважив Іван Федоров.

Голова облдержадміністрації зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення в Запоріжжі мешкало понад 700 тисяч осіб. Регіон був важливим промисловим та аграрним центром, серцем електроенергетики не тільки України, а і всієї Європи.

–       Саме в Запорізькій області розташована найбільша гідроелектростанція України – Дніпровська ГЕС, яка є важливим джерелом відновлюваної енергії, і яка стала об'єктом масованого ракетного обстрілу зі сторони агресора, – пояснив голова ОДА.

Він зауважив, що з початку повномасштабної агресії Запоріжжя прихистило десятки тисяч переселенців з тимчасово окупованого півдня України. Сьогодні підтримка вимушених переселенців та будівництво  фортифікаційних споруд є першочерговими для обласної влади.

Представники Запорізької ОДА презентували гості проєкти життєзабезпечення регіону. Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель пообіцяла  підтримувати ці ініціативи.

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів