Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зарядив та поїхав: 15 ЦНАПів області отримали електровелосипеди для підвищення мобільності надання послуг

2 квітня 2024 - 10:00

15 триколісних вантажних електровелосипедів для полегшення логістики та підвищення мобільності адміністраторів отримали громади Запорізької області, де в умовах воєнного стану працюють центри надання адміністративних послуг. Це стало можливим завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI 4)». 

За допомогою отриманих трициклів працівники ЦНАПів зможуть перевозити валізи адміністраторів, які громадам міжнародні партнери надали торік. 

Мобільна валіза – це портативне автоматизоване робоче місце адміністратора ЦНАПу з комплектом обладнання, яке розміщується у зручному переносному кейсі та містить ноутбук-трансформер, принтер, сканер, зчитувач ID-карток, павербанк, відеокамеру, роутер, комп’ютерну мишу.

«Офіси у валізах» дозволяють обслуговувати громадян за двома варіантами:

  • за місцем проживання або перебування громадян – така модель може передбачати обслуговування як визначеного кола громадян (скажімо, людей з інвалідністю; громадян, які перебувають у лікарні; літніх людей тощо), так і всіх без обмежень жителів території;

  • за постійною адресою визначеного пункту обслуговування – організація віддаленого робочого місця для приймання громадян за визначеним графіком.

Працівники центрів надання адміністративних послуг та мешканці громад, які не мають змоги дістатися ЦНАПів самостійно, вже відзначили зручність та мобільність отриманого електротранспорту.

Обласна державна адміністрація та громади області вдячні команді проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI 4) за активну позицію у питаннях технічного оснащення адміністративних центрів. Наша спільна мета – зробити адмінпослуги доступними, а їх надання – комфортним та якісним.

Читайте також