Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В запорізьких укриттях запрацювали школи: Іван Федоров перевірив як проходить навчання

4 квітня 2024 - 20:45

23 школи і заклад позашкільної освіти Запоріжжя відновили офлайн заняття. Перевірити як організовано навчання і  поспілкуватися з педагогами та батьками до кількох закладів приїхав особисто очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

– Ми проінспектували декілька запорізьких шкіл. В одній із них зараз навчається 50 дітей. При цьому, як зазначають представники освітніх закладів, з кожним днем збільшується кількість батьків, які хочуть, щоб їхні діти навчалися саме у змішаному форматі, – пояснив Іван Федоров.

Директорка однієї школи розповіла, що старту освітнього процесу передувала кропітка багатомісячна робота обласної влади, Нацполіції, ДСНС, Департаменту освіти і науки ЗОДА та міської влади, адже йдеться про безпеку дітей.

Змішане навчання відбувається наступним чином: навчальний процес офлайн повністю проводиться в укриттях. Паралельно проводиться дистанційне навчання для дітей, батьки яких віддали перевагу онлайн-формату. Школи працюють за ротаційною моделлю змішаного режиму. Кожний клас відвідує заняття згідно зі встановленим графіком.

Батьки впевнені, що відновлення навчання – важливе для Запоріжжя. 

– У нас уже пройшли перші уроки – діти навчаються в укритті. Переконана, що якісна освіта має величезне значення для майбутнього дитини. А закритися й сидіти вдома – це не вихід. Треба жити, – переконана Марія, мати однієї з учениць.

За словами Івана Федорова, старт навчання у змішаному форматі ініціювали саме батьки. Це рішення підтримала міська влада і погодила Рада оборони області. 

– Це точно правильний вибір. Так, у дітей не такі комфортні умови, до яких ми звикли в сучасних школах, але ми точно розуміємо, що безпека – це пріоритет, і сьогодні наші діти знаходяться в безпечних умовах, – зазначив начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

Запуск змішаної форми відбувається поступово, з урахуванням побажань усіх учасників освітнього процесу – дітей, батьків, освітян та безпекових служб. І допрацьовується для кожного окремо взятого закладу, щоб виправити невідповідності й помилки, допущені на етапах підготовки

У Департаменті освіти і науки області працює  «гаряча лінія» 050-431-78-37, куди можна звертатися з пропозиціями щодо старту змішаного навчання.


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.