Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

17 квітня 2024 - 10:29

У Запоріжжі відзначили 60-річчя створення Кіноконцертного залу імені Олександра Довженка. Вже протягом шести десятиліть цей заклад є справжнім центром культурного та соціального життя міста.

Для багатьох поколінь запорожців кінотеатр Довженка став місцем, де вони пережили незабутні емоції та щирі враження. На його екрані з'являлися шедеври світового кінематографа та перлини українського кіно.

Як зазначила в.о. директора Кіноконцертного залу ім. Довженка Анна Фокіна, кінотеатр завжди був закладом, в якому популяризували вітчизняний кінематограф. І зараз, попри воєнний стан, тут проводять семінари та тематичні вечори, прививаючи любов до українського кіно – як сучасного, так і класичного.

За свою багату історію в закладі провели 9 кінофестивалів «Запорізька синерама», кіноактор став майданчиком для зустрічей з відомими режисерами та акторами, а також улюбленцем публіки, яка прагнула до якісного відпочинку та культурного дозвілля.

Радник голови Запорізької облдержадміністрації Михайло Семікін нагородив колектив закладу подяками та відзначив роботу закладу культури як хабу під час воєнного стану:

– Покоління запоріжців практично виросло на фільмах «Довженка». І режисера, і студії, і кінотеатру. За останній час колектив відновив кінопокази та провів півтори тисячі кіносеансів для 25 000 глядачів, серед яких діти, дорослі, внутрішньо переміщені особи, ветерани та наші воїни. Також з перших днів повномасштабного вторгнення колектив розпочав активну допомогу Збройним силам України, а приміщення кінотеатру стало осередком безпеки та захисту для запоріжців. В ювілей я бажаю, щоб кожного дня у вас були маленькі перемоги, і одна велика – наша спільна, – зазначив Михайло Семікін.

У закладі знаходиться Пункт Незламності, а на початку повномасштабного вторгнення працював гуманітарний центр. Про це розповіла провідний економіст кінотеатру Ірина Остапенко:

– Кінотеатр розташований у центрі Запоріжжя, тому до нас звозили медикаменти, які ми сортували, фасували, та відправляли до медиків у різні райони як міста, так і області.

На честь ювілею у кінотеатрі для мешканців міста організувати безплатний кіносеанс та виставу театру танцю.


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.