Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

18 квітня 2024 - 16:00

У Запоріжжі відкрився центр для молоді, яка вимушено покинула тимчасово окуповані території. Організатори називають його простором для розвитку, спілкування та реалізації ідей.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров наголосив, що такі ініціативи важливі для молоді з ТОТ. Вона відіграватиме ключову роль у відновленні окупованих територій після їх звільнення.

«Саме ті люди, що приходитимуть в цей центр, будуть відновлювати життя, коли наші героїчні військові деокупують території. Тому треба об'єднувати їх та готувати до цієї вкрай важливої роботи», – підкреслив голова ЗОДА Іван Федоров.

Як зазначає керівниця Молодіжного центру “People.UA”, в освітньому просторі молоді люди зможуть проводити різноманітні заходи та користуватися аудіо і компʼютерною технікою, якою його оснащено.

«Цей проєкт – масштабна мрія молоді з окупованих територій. Вони матимуть частинку свого дому тут, у Запоріжжі, де наразі перебувають. Проєкт спрямований на те, щоб створити молодим людям умови для розвитку, комунікацій та втілення ідей», – ділиться керівниця проєкту.

Голова ЗОДА Іван Федоров наголосив, що співпраця з міжнародними партнерами, які допомогли відкрити центр, розпочалася ще в 2015 році та триватиме надалі.

«Ми розуміємо, що наш стратегічний партнер – міжнародні організації. Саме тому маємо складно, тернисто, але вибудовувати прозорі стосунки та йти до результату. Шість місяців тому розпочали цей процес. Сьогодні вже отримали результат і всі стали бенефіціарами цього успіху в Запоріжжі», – зазначив очільник регіону.

Новий центр вже оцінили його перші відвідувачі – студенти мелітопольських вишів.

«Я в захваті. Тут є те, що я шукала – взаємодія та комунікація. Я знайшла своїх людей – однодумців, з якими зараз працюю в команді. Центр дає мені можливість самовираження – тут я організовую заняття гуртків, які подобаються як мені, так і іншим студентам», – ділиться Анастасія.

Керівниця напряму «Громадська безпека та відновлення» Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Федеріка Діспенца наголосила, що європейська спільнота готова й надалі підтримувати регіон.

«Я вважаю, що ця ініціатива, яку я маю честь сьогодні презентувати, дуже важлива для країни. Ми хотіли б ще раз запевнити, що будемо продовжувати таку підтримку».

Ініціативу «Молодіжний центр для переміщеної молоді» впроваджує ГО “People.UA” за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни