Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

19 квітня 2024 - 15:30

Про компенсації за зруйноване майно, медичну допомогу та виплати внутрішньо переміщеним особам запитували мешканці Запоріжжя керівницю апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїду Бойко під час «гарячої лінії». 

Мешканці одного з сіл Запорізького району звернулись за допомогою в отриманні компенсації за зруйноване внаслідок ворожого обстрілу житло. Втім отримати кошти люди не можуть, адже проживали у службових помешканнях і побоюються залишитися в поважному віці без власного даху над головою. Громадяни попросили пояснити як їм діяти у цій ситуації.

Керівниця апарату запевнила, що людей не залишать з бідою сам-на-сам:

  • Зараз ваше питання вивчається фахівцями, які обов’язково знайдуть механізм отримання компенсацій за зруйноване житло, - підкреслила Зінаїда Бойко.

На «гарячу лінію» зателефонував Олексій, що мешкає у запорізькому гуртожитку для переселенців. Чоловік важко хворий і самотужки не в змозі вирішити проблеми із здоров'ям. Після з'ясування, в якій медичній установі чоловіку можуть надати кваліфіковану допомогу - заявнику повідомлять про це профільні спеціалісти - зазначила Зінаїда Бойко.

До керівниці апарату звернувся і Сергій, керівник приватної компанії, що спеціалізується на ремонті ліній зв'язку. Цікавився бронюванням працівників. Згідно з постановою Кабміну, підприємство не підпадає під перелік організацій, що мають право на бронювання, але працівники займаються важливою роботою, відновлюючи кабелі зв’язку після обстрілів у прифронтових населених пунктах.

Зінаїда Бойко повідомила, що готуються зміни до постанови Кабінету Міністрів, яка регламентує бронювання, та надала роз'яснення щодо документів, необхідних для розв'язання питання.

На «гарячу лінію» зателефонувала і мешканка Широківської громади. Її будинок постраждав від буревію і ремонту потребує покрівля. Керівниця апарату звернулася до керівника громади та благодійної організації, представники якої надають допомогу постраждалим.

Мешканка Запоріжжя Любов поскаржилася на дії адміністрації одного з навчальних закладів Заводського району міста. В закладі не забезпечують безперервність онлайн-уроків під час повітряних тривог. Зінаїда Бойко зазначила, що дане питання розгляне профільний департамент. 

Наступне звернення надійшло від пенсіонерки з міста Курахове Наталії, яка має статус ВПО. Їй відновили виплати як внутрішньо переміщеній особі, але кошти перерахували лише за місяць, в який була написана заява. Жінка вважає, що їй мають компенсувати усі виплати з початку 2024 року. Переселенка поскаржилась, що жодного разу не отримувала гуманітарну допомогу. 

Питання щодо виплат буде опрацьовано Департаментом соціального захисту облдержадміністрації, а гуманітарну допомогу заявниці надав “Міський центр допомоги”. 

Нагадуємо, що мешканці Запорізької області можуть звернутися  на «гарячу лінію» ОДА за номером телефону: 0-800-503-508  Можна  написати і в чат-бот у Телеграм: @InfoProstirZPBot.


Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки