Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

25 квітня 2024 - 10:50

В укритті однієї із запорізьких гімназій навчальний процес – у розпалі. Наразі частина з гімназистів разом з батьками перебувають за межами обласного центру. Безпосередньо в Запоріжжі залишилося 500 учнів, майже половина з них з 1 квітня навчається у змішаному форматі. За словами директора Костянтина Липського, для цього в освітньому закладі створені всі умови. Шкільне укриття відповідає всім безпековим нормам: тут є три виходи, запас питної вода, санвузол. В куточку здоров’я постійно чергує медсестра, є всі необхідні медикаменти. Також є зв’язок з мережею Інтернет, тож учні, що навчаються вдома, можуть доєднатися до уроку.

Діти мають можливість приходити до гімназії два тижні на місяць, в інші дні – навчаються онлайн. Головне для них – спілкування з друзями, за якими вони встигли скучити. Особливо радіють старшокласники – деякі з них вмовили своїх батьків надати згоду на навчання в змішаному форматі.

– Зараз, коли з’явилася ця можливість, я відразу побігла до мами, сказала: «Так, пиши, підписуй, я піду в школу», – розповіла Олександра, учениця 10-го класу. 

Учні 4-го класу більшу частину свого шкільного життя навчались онлайн – спочатку через пандемію ковіду, а потім – через війну. Для них навчання разом з однокласниками – справжнє відкриття.  

– Мені дуже-дуже подобається вчитися офлайн, бо тут мої друзі. Я можу сісти з ними за парту і розмовляти. Ще я можу грати з ними на перерві, – поділився Федір, учень 4-го класу. 

Щасливі діти – вмотивовані педагоги. Вчителі розуміють необхідність надолужити освітні втрати, тому кожен урок, кожна зустріч з дітьми наживо для них – це стимул для творчості. Класна керівниця 4-го класу Ольга Георгіївна переконана: здобуті знання допоможуть дітям стати в майбутньому успішними людьми, що обов’язково долучаться до відбудови рідної країни: 

– Наші діти – наше майбутнє. І саме вони будуть відбудовувати і робити наше Запоріжжя кращим. Тому вперед до навчання і вперед до Перемоги!


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області