Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

2 травня 2024 - 10:05

30-річний Іван Скобенко із звичайної запорізької сім’ї. Розповідає: виріс з мамою, закінчив школу і технікум, відслужив в армії (має досвід як строкової служби, так і за контрактом),  працював. Повномасштабне вторгнення змінило його життя і змусило переглянути ставлення до багатьох речей. Більшість з друзів та колег Віталія вже боронять Україну, тож вирішив до них доєднатися.

Іван має звання старшого сержанта і військові спеціальності зв’язківця та артилериста. Нині вирішив змінити фах на оператора дронів. Здійснити мрію хлопцю допомогли в Центрі рекрутингу української армії у Запоріжжі. 

– Спочатку знайшов в інтернеті оголошення, де була адреса цього рекрутингового центру, звернувся сюди з проханням, щоб мене направили в конкретну бригаду на бажану посаду. Вони вийшли на зв’язок з частиною, командирами. Ті зі своєї сторони передали рекомендаційний лист, що я саме до них іду на контракт, і вони мене чекають. З рекомендаційним листом я пішов до ТЦК, там направили на ВЛК, яку я вже пройшов, – розповів Іван.

Нині хлопець збирається до військової частини. Він відмічає, що його історія досить типова, але хотілось б, щоб якомога більше українців розділяли його позицію та вважали  своїм обовʼязком захищати Батьківщину. 

За словами рекрутерки Анастасії, з початку роботи Центру рекрутингу Української армії в Запоріжжі до нього вже звернулися 822 особи, зокрема, і 150 жінок. Середній вік кандидатів  – 47 років.

Отримати інформацію про вакантні посади в українському війську та консультації рекрутерів можна за телефонами: +380 66 183 10 75 або +380 98 835 09 04.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області