Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

6 травня 2024 - 13:00

Майже сотня працівників Запорізької ОДА взяли участь у толоці – прибиранні лісової ділянки у середмісті Запоріжжя. Екологічну акцію організували з нагоди Всеукраїнського дня довкілля.

Учасник толоки і працівник Департаменту захисту довкілля Сергій Янько:

– Разом з колегами долучився до важливої справи з прибирання сміття. Шкода, що більшість запоріжців, які відпочивають на березі Дніпра, забувають про елементарні правила поводження на природі та залишають після себе купи сміття, – зауважив Сергій.

Лісова ділянка, обрана для прибирання, розташована біля річки Дніпро та належить до рекреаційно-оздоровчих лісів. Через відсутність  фінансування Запорізьке лісництво не має можливості самостійно підтримувати чистоту на цій території.

– Земельна ділянка площею 33 га відноситься до державного лісового фонду, тому комунальні служби м. Запоріжжя тут не прибирають. Запорізьке лісництво не в змозі власними силами підтримувати чистоту у лісі, оскільки кошти на це не передбачені. Тому працівники Запорізької обласної державної адміністрації щорічно виходять на прибирання саме на цю локацію, – зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОДА Віталій Литвиненко.

Однією з основних причин засміченості саме цієї ділянки є те, що повз неї запоріжці ходять на відпочинок до Дніпра, і часто залишають там сміття, – доповнює Богдан Хижняк, головний лісничий Філії «Запорізьке лісове господарство ДП «Ліси України».

–  До нас надходять десятки скарг від громадян на засміченість лісових масивів, але ані відповідного штату працівників, ані технічних засобів для прибирання ми не маємо. Та і законодавством це не передбачено. Фактично до обов’язків державної лісової охорони прибирання не входить. Ми охороняємо ліси від пожеж, незаконних рубок, шкідників і хвороб, пошкоджень внаслідок антропогенного та іншого шкідливого впливу, – зазначив Богдан Хижняк.

Учасники толоки зібрали понад 18 метрів кубічних  побутового  сміття, яке направили на утилізацію. До акції долучилися  діти та члени родин працівників Запорізької обласної державної адміністрації.

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області