Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

7 травня 2024 - 12:00

Український ветеранський фонд разом з порталом «Мілітарний» започаткував цикл програм для ветеранів та цивільних. Про це повідомляє Мінветеранів. У міністерстві зазначають, що новий інформаційно-аналітичний проєкт з  назвою «Спектри» покликаний  сприяти інтеграції військових у цивільне життя. 

Мета проєкту – надати ветеранам платформу для обміну досвідом та ідеями. Це допоможе їм у реінтеграції до цивільного життя, а також створить місток між ветеранами й суспільством.

У кожній програмі своя тема і спікери. Гості з ведучими обговорюватимуть права, можливості, психологічну підтримку, реадаптацію, проблеми та прагнення ветеранів.

Ведучою проєкту «Спектри» стала Катерина Супрун, журналістка «Мілітарного». Гість першої передачі – ветеран, засновник ветеранського видавництва та співведучий наступних програм проєкту «Спектри» Марко Мельник.

– Зараз перед українським суспільством стоїть задача розмити межу, щоб ветерани могли повертатися в цивільне життя й займати свою нішу, яка б не відокремлювала їх. Не має бути штучного поділу з боку цивільних, коли вони відмежували ветеранів як ту категорію, яка платить свою ціну за перемогу на війні, а інша частина суспільства почувається комфортно, делегувавши повноваження із захисту, – каже ветеран Марко Мельник.

Програма виходитиме щовівторка о 18:00 на ютуб-каналі «Мілітарного».

 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області